Regen en treinstaking kan pret op Summerfestival niet (helemaal) bederven
Foto: BELGA

In Antwerpen is het tweedaagse Summerfestival zondagavond ten einde gekomen met een set van de Nederlandse top-dj Afrojack.

Ondanks de regenval van zaterdag en zondagmiddag trok het dancefestival volgens de organisatie toch de verwachte 65.000 bezoekers. Voor enkele duizenden onder hen eindigt het festival allicht pas echt op dinsdag, aangezien een van de campings een dag langer openblijft vanwege de treinstaking.

5.000 festivalgangers kochten vooraf een speciaal treinticket waarmee ze vrijdag of zaterdag arriveerden en maandag weer huiswaarts hoopten te keren. Heel wat onder hen hebben allicht inmiddels een alternatief gezocht zoals carpooling of ouders die hen komen oppikken, maar de festivalorganisatie heeft het zekere voor het onzekere genomen door het kampeerterrein aan de Konijnenwei, met een capaciteit van 9.000 personen, nog tot dinsdag draaiende te houden. Wie wil kan er ook de 1/8ste finales van het WK voetbal op groot scherm bekijken. De NMBS van haar kant besliste dat de treintickets in kwestie eveneens een dag langer geldig blijven.

Naast de treinstaking dreigde ook de overvloedige regenval zondagmiddag voor een stemming in mineur te zorgen, maar gelukkig brak de zon nadien net op tijd door om de vele aanwezige danceliefhebbers voldoende op te warmen voor de headliners van de dag. Dat waren onder meer John Dahlbäck, Nicky Romero, Afrojack en de met een erg eigenzinnige set uitpakkende Martin Solveig. “Door de regen is de instroom enkele uren later op gang gekomen dan normaal, maar het is uiteindelijk nog een erg mooie en geslaagde festivaldag geworden”, zegt Quentin Van Damme, woordvoerder van Summerfestival.