Aan Nieuw Zuid in Antwerpen zijn zaterdag 35.000 danceliefhebbers opgedaagd voor de eerste dag van het tweedaagse Summerfestival. Het publiek bestond voornamelijk uit tieners en jongeren die er hun zomervakantie aftrapten op de beats van topdj’s als Martin Garrix, DVBBS, Blasterjaxx, Sidney Samson en Yves V. Over het hele weekend verwacht de organisatie zowat 65.000 festivalgangers te mogen begroeten.

Net als bij Tomorrowland komen de bezoekers van het Summerfestival uit tientallen verschillende landen naar België afgezakt. Ze krijgen er een mix van de belangrijkste stijlen binnen de dancescene, van house over drum & bass en dubstep tot hardstyle, verspreid over acht podia.

De optredens worden omkaderd met onder meer een exotisch decor, lasershows, special effects en acrobatische dansers. Dé eye-catcher is het 26 meter hoge en 100 meter lange hoofdpodium, met acht watervallen en op het dak een bos van palmbomen. Wie er zaterdag niet bij kon zijn, kon overigens terecht op YouTube waar de organisatie de hele eerste showdag live uitzond.

Vanwege de spoorstaking maandag zal een van de twee kampeerterreinen een extra dag en nacht openblijven. Er worden shuttlebussen voorzien tussen de twee kampeerterreinen zodat iedereen die wil of moet blijven dat zonder al te veel problemen kan doen. Ook het mobiliteitsplan met park & rides en kiss & rides blijft een dag langer gelden.