Graspop biedt oplossing voor spoorstaking
Foto: BELGA

De aangekondigde spoorstaking van zondagavond tot en met maandagavond treft ook de uittocht van het festival Graspop Metal Meeting (GMM), dat plaatsvindt van vrijdag 27 juni tot en met zondag 29 juni. De organisatie stelt een aantal alternatieven voor, waarmee de festivalgangers maandag toch thuis moeten raken. Zo rijden bussen van het festival naar verschillende steden, klinkt het vrijdag in een persbericht.

De Lijn legt bussen in van het festivalterrein naar Antwerpen, Hasselt, Geel en Leuven. De festivalgangers moeten de borden “DE LIJN” volgen naar de opstapplaats. Een ticket kost 10 euro. Voorts kunnen de festivalgangers naar Gent, Brussel, Luik, Brugge en het Nederlandse Eindhoven met de ‘Metalbus’. De opstapplaats is aangewezen met de borden “METALBUS”. Een ticket kost hier 15 euro.

De organisatie waarschuwt dat de plaatsen op de bussen beperkt zijn en op voorhand gereserveerd dienen te worden. Dat kan op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 16.00 uur en 20.00 uur aan de dagkassa, aan de hoofdingang van het festival. De vertrektijden van de verschillende bussen staan op de website.

De organisatie wijst ook op de mogelijkheid tot carpoolen, via #gmmcarpool op Twitter of via de website www.eventpool.be/gmm. Festivalbezoekers kunnen zich ook laten ophalen in de “Kiss & Ride”-zone in het centrum van Dessel. Een pendelbus rijdt daar gratis heen vanaf het festivalterrein.

Wie zondag nog met de trein naar huis wilt, moet ermee rekening houden dat de laatste shuttlebus om 18 uur naar het station van Mol vertrekt. Maandag rijden er geen shuttlebussen naar het station van Mol.

Wie naar de luchthaven moet, kan op maandag 30 juni een busrit boeken om 6.30 uur, 9 uur en 11 uur naar Brussels Airport of Brussels South Charleroi Airport. Dat kan enkel online op de website www.eventexpressbus.nl. Aan de infostand zijn daarvoor pc’s beschikbaar, aldus nog de festivalorganisatie.

Ten slotte raadt GMM aan om de sociale kanalen van het festival in het oog te houden voor updates.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig