Summerfestival houdt camping dag langer open wegens spoorstaking
Foto: if

Het Summerfestival op het Antwerpse Nieuw Zuid, dat zaterdag en zondag 65.000 danceliefhebbers verwacht, houdt een van zijn twee campings inclusief alle aanwezige winkeltjes, douches en andere diensten tot dinsdagnamiddag open naar aanleiding van de spoorstaking maandag.

Ook het mobiliteitsplan, met onder meer speciaal voor het festival ingerichte kiss & rides en park & rides, blijft een dag langer van kracht. De zowat 5.000 festivalgangers die een kortingticket van de NMBS kochten, mogen dat eveneens tot en met dinsdag gebruiken.

De festivalorganisatie schat de extra kosten die ze door de spoorstaking moet maken op ‘verschillende tienduizenden euro’s’. Aangezien heel wat bezoekers jongeren zijn die van de trein afhankelijk zijn, niet in het minst zij die al een speciaal treinticket kochten, was er echter geen andere optie.

‘We hebben een zekere verantwoordelijkheid ten opzichte van onze festivalgangers, die we natuurlijk graag de volgende jaren nog zouden terugzien’, zegt woordvoerder Quentin Van Damme.

‘De camping aan Antwerp Expo ligt op privéterrein waar nog andere evenementen moeten plaatsvinden, maar de camping op de Konijnenwei kunnen we een dag langer openhouden’, legt Van Damme uit.

‘In samenwerking met De Lijn worden er maandag ook pendelbussen ingelegd tussen beide kampeerterreinen, zodat wie aan Antwerp Expo ligt ook tot dinsdag kan blijven. Een opkuisteam zal zorgen dat er dan op de Konijnenwei opnieuw voldoende ruimte ontstaat. Om de kampeerders enigszins te blijven entertainen, is er bovendien een groot scherm waarop we de 1/8ste finales van het WK voetbal uitzenden.’