Aandeel Thrombogenics crasht na afketsen overname
Het oogmedicijn Jetrea levert niet de voorspelde jackpot op voor Thrombogenics. Foto: hh

Het biofarmabedrijf Thrombogenics staat niet langer te koop. Het bedrijf is er de voorbije maanden niet in geslaagd een goede kandidaat-overnemer te vinden. Het aandeel kreeg dinsdag een dreun op de Brusselse beurs van 31,83 procent.

In een persbericht meldt het bedrijf dat na het bekijken van de strategische opties is beslist om zelfstandig door te gaan. In de VS wordt wel gezocht naar een partner om het oogmedicijn Jetrea te commercialiseren. Jetrea, het belangrijkste product van Thrombogenics, is een middel waarmee een oogoperatie kan worden vermeden. Maar er zijn al grote twijfels gerezen of het middel voor zoveel patiënten geschikt is dat het echt tot een goudhaantje zou uitgroeien..

Verdere details geeft het bedrijf voorlopig niet. Dat zal pas gebeuren op 28 augustus, bij de publicatie van de halfjaarcijfers.

Koers in vrije val

De voorbije dagen doken al geruchten op dat Thrombogenics noodgedwongen de zoektocht naar een overnemer zou stopzetten. Het aandeel verloor daardoor gisteren alleen al 11,35 procent op Euronext Brussel. Nu de kogel door de kerk is daalt het aandeel verder met 31,83 procent. Beurswaakhond FSMA heeft intussen laten verstaan dat ze de transacties van maandag onder de loep gaat nemen. Bij de daling van 11,35 procent was er immers nog niets bekend rond de verkoop van Thrombogenics. 

In een maand tijd donderde het Thrombogenics-aandeel van bijna 18 euro naar nauwelijks 10 euro. Ter vergelijking: begin 2013 was dat nog meer dan 45 euro, of ruim vier keer meer dan nu. Door de forse koersdaling is het aandeel eerder dit jaar al uit de Bel20-index geschrapt.

Verdere koersdaling?

Waarnemers waarschuwen dat een verdere koersdaling mogelijk is. De slotkoers van gisteren waardeert het bedrijf aan 520 miljoen euro. Daartegenover staan slechts enkele tientallen miljoenen euro mogelijke inkomsten uit de verkoop van Jetrea, en een berg cash van 150 tot 200 miljoen euro. De verhouding tussen de omzet en de koers van het bedrijf is dus nog steeds hoog.

CFO

Thrombogenics meldt ook dat Chris Buyse, de financieel directeur van het bedrijf, eind deze maand opstapt. Hij bekleedde die functie al van bij de beursgang in 2006. De precieze reden van het vertrek is niet meegedeeld. Bestuurder Luc Philips, de vroegere CFO van KBC Groep volgt hem tijdelijk op.