Nieuw topmuseum Frank Gehry opent op 27 oktober
Foto: AFP

Het Fondation Louis Vuitton pour la Création, oftewel het museum waar topman Bernard Arnault zijn persoonlijke collectie hedendaagse kunst wil tentoonstellen, zal op 27 oktober de deuren openen, zo maakte de man zelf bekend. Toparchitect Frank Gehry is verantwoordelijk voor het gebouw.

Het gloednieuwe museum in het Bois de Boulogne, de tweede grootste groene long van Parijs, opent op maandag 27 oktober 2014 de deuren voor het grote publiek. Volgens Arnault zal er een eclectische mix hedendaagse kunst worden tentoongesteld, terwijl de eerste tijdelijke expo specifiek zal focussen op het verhaal van het gebouw.

Dat gebouw - een glazen constructie die wel eens wordt vergeleken met een zeilboot of een wolk die boven het park drijft - werd gerealiseerd door de toparchitect Frank Gehry, die ook al het Guggenheim Museum in Bilbao ontwierp. In dezelfde maand van de opening opent in het Centre Pompidou ook een eerste Europese retrospectieve over het werk van de Amerikaans-Canadese architect.

Gehry zet zijn goede band met Louis Vuitton ook nog op een andere manier in de verf: hij zal voor de 160ste verjaardag van het Franse modehuis ook zelf een aantal tassen ontwerpen onder de noemer 'The Icon en the Iconclasts', naast de zijde van onder andere Karl Lagerfeld en Christian Louboutin. Die collectie wordt halfweg oktober in de winkels verwacht.