Fabio Capello: 'Geloof nog steeds in kwalificatie'
Foto: Belga
Fabio Capello beseft dat het moeilijk voor Rusland wordt om de tweede ronde op het WK in Brazilië te bereiken. Dat zei hij zondag na de met 1-0 verloren partij tegen de Rode Duivels.

WK 2014 en Rode Duivels op Sportwereld.be

Rusland heeft na twee wedstrijden in groep H slechts één op zes en heeft zijn lot niet meer in eigen handen. Zelfs winst in de laatste groepswedstrijd tegen Algerije is mogelijk niet voldoende voor kwalificatie voor de laatste zestien.
 
'Ik geloof er nog steeds in', bleef de Italiaan strijdvaardig. 'We zullen het resultaat van onze derde partij moeten afwachten en dan zien we wel. We hebben er immers geen idee van of winst tegen Algerije (donderdag 26 juni) ons de kwalificatie bezorgt. Als we ons niet zouden plaatsen, ligt dat niet aan de wedstrijd tegen de Belgen. Het is in onze eerste wedstrijd (het 1-1 gelijkspel tegen de Koreanen, nvdr) dat we het dan zouden hebben laten liggen', meldde hij.
 
In de eerste helft hadden de Russen overigens misschien wel een strafschop kunnen krijgen, na een contact tussen Alderweireld en Kanunnikov. 'Over de arbitrage praat ik niet. Zowel wij als zij maken soms fouten, dat is altijd zo geweest. We moeten de beslissingen van de arbitrage aanvaarden', bleef de ervaren Italiaan op de vlakte.