Gevonden menselijke resten in Panama zijn van Nederlandse Lisanne
De Nederlandse Kris Kremers (21, links) en Lisanne Froon (22) verdwenen op 1 april in Panama. Foto: epa

Het menselijk weefsel dat donderdag in de jungle in Panama gevonden werd, is van Lisanna Froon, een van de twee Nederlandse vrouwen die sinds 1 april vermist zijn. Dat is gebleken uit DNA-onderzoek, meldt het forensisch laboratorium in Panama-stad.

Het DNA-onderzoek werd uitgevoerd op de linkervoet van het slachtoffer. ‘De voet was in verregaande staat van ontbinding. We hebben verschillende monsters genomen en het profiel daarvan vergeleken met dat van de beide ouders.’ Het profiel bleek overeen te komen met de beide ouders van Lisanne Froon, zegt onderzoeker Diomedes Trejos.

Ook is een deel van een bekken onderzocht. ‘Er is nog geen officieel rapport, maar het vertoont geen tekenen van geweld. Het gaat om een vrouwelijk bekken’, zei de onderzoeker. Hij verwacht dat morgen uitsluitsel komt van wie het bekken is.

Lisanna Froon verdween op 1 april samen met Kris Kremers in de buurt van Boquete, ruim 300 kilometer ten westen van de hoofdstad Panama. Haar resten werden donderdag gevonden in een stuk oerwoud op acht uur lopen van Boquete. Over Kris Kremers is nog geen uitsluitsel.

De Panamese autoriteiten geven maandag rond 17 uur meer uitleg tijdens een persconferentie.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in