Red Dragons lijden nederlaag tegen Finland
Foto: WAS
België heeft zondag in Kortrijk een 2-3 nederlaag geleden tegen Finland in de World League volleybal. Afgelopen vrijdag waren de Red Dragons in Antwerpen nog met 3-1 te sterk voor de Finnen. Deze keer keken ze na twee sets tegen een 0-2 achterstand aan. In de derde set moesten onze landgenoten twee matchballen redden om een 0-3 nederlaag te vermijden. Het werd 16-25, 20-25, 27-25, 25-22 en 10-15.
België speelde met Hendrik Tuerlinckx, Arno Van de Voorde, Sam Deroo, Frank Depestele, Kevin Klinkenberg, Pieter Coolman en libero Bert Derkoningen. Matthijs Verhanneman, Gert Van Walle, Martijn Colson en Matthias Valkiers kwamen in.
 
De Belgen blijven wel leider in groep C. Met 17 punten hebben ze drie punten voor op Canada, dat zaterdag Australië met 3-1 versloeg. Volgende week trekken de Dragons naar Australië, voor twee duels op vrijdag en zaterdag. Finland ontvangt dan Canada.
 
In de World League neemt België, 37e op de wereldranglijst, het in groep C van de tweede divisie van 23 mei tot 5 juli op tegen Canada (11e), Australië (14e) en Finland (30e). Elk land wordt vier keer partij gegeven, twee keer thuis en twee keer op verplaatsing. De drie groepswinnaars spelen de Final 4 met gastland Australië. Als Australië groepswinnaar is, gaat ook de beste tweede door. De winnaar van de Final 4 van de tweede divisie plaatst zich voor de Final 6 van de World League, die van 16 tot 20 juli in het Italiaanse Firenze plaatsvindt.