De piloot van de verdwenen vlucht MH370 van Malaysia Airlines heeft vooraf op zijn vluchtsimulator een route uitgestippeld naar het zuiden van de Indische Oceaan, de plaats waar het vliegtuig waarschijnlijk is neergestort. Dat schrijven verschillende Britse kranten. De piloot is daarmee verdachte nummer één.

De 53-jarige piloot, Zaharie Shah, had een eigen vluchtsimulator, waarop hij thuis regelmatig oefende. De simulator werd meteen nadat het vliegtuig verdween in beslag genomen. De verdachte routes naar het zuiden van de Indische Oceaan waren toen al gewist. Speurders hebben die nu kunnen achterhalen, wat van de piloot de enige verdachte in het onderzoek maakt.

Zaharie Shah had drie kinderen en had volgens de speurder ook geen mooie toekomstplannen gemaakt. De rest van de crew, waaronder ook de co-piloot hadden die plannen wel. Bovendien zijn er ook geruchten dat er bij de piloot thuis heel wat spanningen waren. Dat laatste wordt door zijn familie en vrienden wel ontkend.

Vlucht MH370 verdween op 8 maart van de radar. Het vliegtuig was onderweg van het Maleisische Kuala Lumpur naar Peking. Aan boord zaten 239 mensen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in