België-Rusland: Vermaelen, Mertens en Fellaini starten
Dries Mertens wordt voor zijn knappe invalbeurt beloond met een basisplaats. Foto: AFP
Bondscoach Marc Wilmots heeft zijn ploeg op drie plaatsen aangepast tegen Rusland. Gouden wissels Marouane Fellaini en Dries Mertens komen in de ploeg. Vincent Kompany is toch speelklaar geraakt, maar de grootste verrassing staat op de linksachter. Daar loste Thomas Vermaelen pineut Jan Vertonghen af, maar na een half uur moest de captain van Arsenal al van het veld.

WK 2014 en Rode Duivels op Sportwereld.be

Marc Wilmots heeft het weer geflikt. De Belgische bondscoach slaagde er voor de wedstrijd tegen Rusland weer in om alle waarnemers op het verkeerde been te zetten. Geen Standard-middenveld dus, Kevin De Bruyne speelt centraal en krijgt met Axel Witsel de steun van gouden wissel Marouane Fellaini.

Die andere doelpuntenmaker van tegen Algerije begint nu ook in de ploeg. Dries Mertens staat op de rechterflank en moet samen met Eden Hazard diepe spits Romelu Lukaku ondersteunen. Dé surprise van de chef is echter de vervanging van Jan Vertonghen door Thomas Vermaelen. De Tottenham-verdediger betaalt zo wel een heel zware prijs voor zijn penaltyfout tegen Algerije.

Vermaelen krijgt tik tijdens opwarming

Even leek dat echter niet door te gaan: Thomas Vermaelen kreeg een tik tijdens de opwarming en moest meteen door kinesist Lieven Maesschalck onder handen worden genomen. Na behandeling kon de Arsenal-verdediger echter gewoon weer verdergaan met zijn opwarming. UPDATE: na een half uur spelen werd de geblesseerde Vermaelen toch vervangen door Vertonghen.

Vincent Kompany, die twee trainingen miste door een lichte liesblessure, is speelklaar en staat gewoon in de basis. Net zoals tegen Algerije krijgt hij Daniël Van Buyten naast zich centraal achterin.

De basiself: Courtois, Alderweireld, Van Buyten, Kompany, Vermaelen, Witsel, Fellaini, De Bruyne, Mertens, Hazard, Lukaku.