Werken bij Kennedytunnel sneller klaar dan voorzien
(archiefbeeld). Foto: pol de wilde - corelio

De werken aan de Antwerpse ring richting Gent, net voorbij de Kennedytunnel, zijn zondag zowat een halve dag vroeger afgerond dan gepland dankzij het droge en vrij warme weer. Sinds 10.30 uur kan het verkeer opnieuw over alle op- en afritten beschikken in de Antwerpse Zuidrand en op Linkeroever. Er waren zondagochtend ook geen lange files meer zoals zaterdag nog de hele dag het geval was.

De structurele onderhoudswerken aan het wegdek van de ring richting Gent noopten het Agentschap Wegen en Verkeer zaterdag om al van voor de Kennedytunnel het verkeer over één rijstrook te laten rijden en heel wat op- en afritten tijdelijk te sluiten.

Over de hele lengte van de ring vanaf Antwerpen-Oost en op de secundaire wegen richting Waaslandtunnel en het complex Borgerhout leidde dat tot lange files, met wachttijden van ruim een uur. De Liefkenshoektunnel moest een hele tijd tolvrij gemaakt worden om het verkeer in en rond Antwerpen toch nog enigszins vlot te laten verlopen.

In theorie zouden de werken en dus ook de hinder nog tot zondagavond duren, maar de weersomstandigheden hebben ervoor gezorgd dat alle problemen intussen al volledig achter de rug zijn.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in