Wanneer zijn de Rode Duivels groepswinnaar?
Foto: AFP

De Rode Duivels klopten Rusland met 1-0 en gaan sowieso door in groep H. Winnen we de groep? Dat hangt af van het duel tussen Zuid-Korea en Algerije van 21u -en anders van het resultaat in de slotmatch natuurlijk.

WK 2014 en Rode Duivels op Sportwereld.be

De Duivels wonnen dinsdag in Belo Horizonte hun eerste partij in groep H met nipte 2-1 cijfers van Algerije en komen daardoor met iets minder druk aan de aftrap. In zijn eerste WK-partij in Brazilië raakte een ongeïnspireerd Rusland van zijn kant niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Zuid-Korea.

Vandaag klopte België Rusland met 1-0 en telt het zes punten, vijf meer dan Zuid-Korea en Rusland en zes meer dan het puntenloze Algerije. Ons land kan nog bij- of ingehaald worden, maar maximum door één team. Als Zuid-Korea en Algerije later vandaag gelijkspelen, is groepswinst sowieso binnen. Zuid-Korea kan in dat geval maximum vijf punten behalen, Algerije vier, Rusland ook vier. Als Zuid-Korea of Algerije vandaag wint, kunnen ze de Rode Duivels nog evenaren (Algerije) of inhalen (Zuid-Korea).

Als België donderdag wint, is het in elk geval groepswinnaar. Dan speelt het tegen het nummer twee van groep G. Daarin leidt Duitsland voor de Verenigde Staten, Ghana en Portugal. De Verenigde Staten en Portugal hebben wel nog een match tegoed.

Bij gelijk aantal punten geeft het doelsaldo de doorslag, daarna het aantal gemaakte doelpunten.