Koningspaar én Rode Duivels aangekomen in Rio
Foto: BELGA

Koning Filip, koningin Mathilde en ook de Rode Duivels zijn vrijdagavond goed aangekomen in het Sheraton-hotel in Rio de Janeiro.

Het koningspaar was vrijdagmorgen, samen met onder meer ministers Pieter De Crem en Didier Reynders vanuit België vertrokken en keert maandag terug naar België. Zaterdagvoormiddag huldigt koning Filip in Rio de Avenida Reinha Elisabeth in, een boulevard genoemd naar zijn overgrootmoeder.

Na de middag woont hij samen met De Crem, Reynders en leden van de Belgische Voetbalbond een vergadering van Belgische ondernemers met de organisatoren van de Olympische Spelen van 2016 in Rio bij. Die ondernemers vormen een delegatie van de SportsTechnology Club, een initiatief van Agoria en het BOIC. Tien Belgische technologiebedrijven haalden immers contracten binnen voor het WK voetbal in Brazilië en ook voor de Spelen van 2016 in Rio liggen er volgens Agoria mogelijkheden voor Belgische bedrijven.

Zondag gaan de koning en de koningin samen met de twee ministers naar Maracana voor de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Rusland, nadien is er nog een ontmoeting met de spelers in hun hotel.

De Rode Duivels van hun kant waren ‘s namiddags vertrokken vanuit hun resort in Mogi das Cruzes en moesten amper een uurtje vliegen tussen Sao Paulo en Rio. Bij aankomst in hun hotel moest de spelersbus van de Belgen wachten tot de koning en de koningin en hun gevolg binnen waren. Nadien pas was het hun beurt om binnen te gaan. Zaterdagmiddag trainen de Duivels een eerste en meteen ook laatste keer in het mythische Maracanastadion, zondag (18u00 Belgische tijd) spelen ze er hun tweede wedstrijd in groep H.