Siemens en Mitsubishi verhogen bod op Alstom
Foto: AFP

Het Duitse Siemens en het Japanse Mitsubishi Heavy Industries hebben hun gezamenlijke bod op de energietak van het Franse industrieconcern Alstom verhoogd. Dat maakten beide bedrijven vrijdag bekend. Het contante aandeel van het bod werd met 1,2 miljard euro opgekrikt tot 8,2 miljard euro.

De totale waardering van de energieactiviteiten van Alstom in het Duits-Japanse bod stijgt met 400 miljoen euro naar 14,6 miljard euro. Volgens de bedrijven werd na overleg met alle partijen besloten het bod aan te passen om de complexiteit van het eerdere bod te verminderen. Siemens liet weten dat er een brief is verstuurd naar Alstom waarin het nieuwe voorstel uit de doeken is gedaan.

Siemens en Mitsubishi krijgen concurrentie van het Amerikaanse General Electric (GE) bij de strijd om de divisie. GE maakte donderdag nog bekend zijn eerdere bod van 12,4 miljard euro te hebben bijgeschaafd. GE stelt nu voor om verschillende allianties aan te gaan, biedt Frankrijk in bepaalde gevallen vetorecht en wil zijn spoorsignalisatieactiviteiten afstaan aan Alstom. Tegen maandag zou Alstom een beslissing moeten nemen.