Restaurant - Onze recensent bezoekt elke week onafhankelijk een restaurant

Glow

Hoe zou het met Wout Bru zijn? Ik herinner me hem toen hij vijftien jaar geleden, jong en enthousiast en boordevol talent, stond te koken in zijn kleine Bistrot d’Eygalières in de Provence. Nu vult hij de pagina’s van de populaire pers, doet hij aan showcooking voor rijke Russen en wordt hij tijdens nachtelijke escapades gesignaleerd met jonge nimfen. Als dat maar goed afloopt, denkt u dan. Welnu, dat zou ik eens gaan checken. Want Bru heeft een nieuw project op de Antwerpse Linkeroever. U raadt het nooit: een pop-up! Al lijkt deze eerder op een beachclub in Knokke. Met olijfolie in parfumflesjes, ziet u de stijl?

Geertje De Waegeneer

Bru heeft zich geassocieerd met twee ‘topchefs’ (een term die vandaag al even populair is als pop-up): Sebastian Mazzola, die iets belangrijks deed bij de gebroeders Adrià van El Bulli ...