Bart Swings grijpt naast winst in skeelermarathon van Dijon
Foto: Vel

Bart Swings heeft zondag in de skeelermarathon van Dijon net naast de overwinning gegrepen. Swings kon de ontsnapte Fransman Guillaume de Mallevoue in de laatste ronden door de straten van de Franse stad niet achterhalen en eindigde als tweede.

In de afgelopen drie jaar was Swings steeds als winnaar in Dijon gehuldigd. Net als voorgaande jaren gold de Fransman Yann Guyader als de voornaamste uitdager. Guyader werd dit keer derde.

Als het er in de laatste meters op aankomt, kan Swings op wieltjes bijna alles. Maar dit keer had hij buiten De Mallevoue gerkend. Drie ronden voor het einde maakten beiden deel uit van een groep van negen, waaruit de Fransman een ronde later ontsnapte. Hij pakte snel enige tientallen meters, waarna voor Swings niet meer dan de sprint om de tweede plaats resteerde. Bij de vrouwen zegevierde de Italiaanse Francesca Lollobrigida.

De wedstrijd, waarin skaters uit twaalf landen waren gestart, was de derde in de World Cup. Swings greep naast een derde zege in een marathon dit jaar. Eerder zegevierde de student uit Leuven wel in Koblenz en Rennes. Swings bereidt zich voor op de Europese titelstrijd op de baan en de weg in het Zuid-Duitse Geisingen. Daar zal hij op een groot aantal onderdelen starten.

Geisingen geldt als de snelste piste van Europa. Na dat toernooi wil de inline-skater zich weer gaan richten op het schaatsseizoen, dat in november begint. Om die reden zal hij het WK skeeleren in Rosario, Argentinië, aan zich voorbij laten gaan.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in