Benzema en Frankrijk pakken Honduras simpel in
Foto: Belga
Frankrijk is goed begonnen aan zijn WK-campagne in Brazilië. Les Bleus versloegen in Groep E Honduras met 3-0. Karim Benzema was de man van de wedstrijd met twee doelpunten. Opvallend: de doellijntechnologie toonde voor het eerst haar nut.

WK 2014 en Rode Duivels op Sportwereld.be

Frankrijk is een outsider voor de wereldtitel en dus moest Honduras een hapje worden. De Fransen trokken meteen ten aanval en dat leverde gevaar op via Matuidi en Griezmann. Beiden raakten de dwarsligger. Vlak voor rust maakte Wilson Palacio een domme overtreding in de zestien op Paul Pogba. Penalty voor Frankrijk en rood voor Palacio. Benzema zette zich achter de bal en faalde niet, 1-0.

Na de pauze domineerden Les Blues nog meer. Honduras kreeg geen poot aan de grond en moest het spel ondergaan. Benzema kwam in minuut 48 alleen voor Valladares en de bal ging via de paal en de doelman in doel. De doellijntechnologie werd ingezet en die gaf uitsluitsel: goal en dus 2-0 voor Frankrijk. Twintig minuten voor tijd maakte Benzema zijn tweede van de avond en bezorgde zo Frankrijk een makkelijke 3-0 overwinning. Benzema werd na afloop van de wedstrijd ook logischerwijze verkozen tot 'Man of the Match'.

Hoogtepunten:

8' Valbuena mag een vrije trap nemen op de rechterflank. Hij stuurt de bal op de kruin van Matuidi maar de man van PSG kopt de bal knullig naast.

10' Valbuena mag het nogmaals proberen op een stilstaande fase. De kleine winger van Ol. Marseille krult de bal naar de verste paal maar doelman Valladares werkt het leer keurig weg. 

13' Een afvallende bal wordt door Matuidi op de lat getrapt. Doelman Valladares zat er met een handje bij. De corner levert echter niets op.

21' Evra gaat zijn linkerflank af en schudt een uitstekende voorzet uit de sloffen. Griezmann klimt hoog maar knikt het leer tegen de dwarslat. Pech voor de Fransen.

23' Griezmann laat zijn talent zien en schildert de bal haarfijn op de kruin van Benzema. De spits van Real Madrid kopt het leer over de kooi van Valladares.

25' Paul Pogba komt goed weg na natrappen op Palacios. De ingreep van de Hondurees was ook niet koosjer. Beide heren komen goedkoop weg met slechts geel.

43' ROOD. Wilson Palacios van Honduras krijgt een 2e keer geel en dus rood na een fout op Pogba.

43' GOAL. Karim Benzema scoort voor Frankrijk. De spits van Real Madrid laat dit geschenk niet liggen en trapt de bal feilloos tegen de touwen.

45'+2 Valladares moet de meubelen redden op een vrije trap van Valbuena. De veteraan van Honduras duikt de bal uit zijn kooi.

48' GOAL. Benzema trapt de bal al dan niet voorbij doelman Valladares. Via de paal en het lichaam van de doelman gaat de bal over de doellijn. Of toch niet? De doellijntechnologie zorgt voor veel verwarring in het stadion. De bal wordt eerst niet en dan wel binnengegeven. Wat een chaos. Na overleg met de vierde scheidsrechter wordt het doelpunt gevalideerd.

 55' Karim Benzema heeft de kans om zijn derde van de avond binnen te tikken maar hij trapt pal op doelman Valladares. 

64' Matuidi had het genadeschot aan de voet maar de middenvelder van PSG schuift de bal in het zijnet. 

71' GOAL. Benzema doet zijn naam van killer alle eer aan. Een afvallende bal valt voor de voeten van de aanvaller van Real Madrid en de spits knalt de bal staalhard in het dak van het doel. Match definitief beslist met de tweede treffer van Benzema.

Opmerkelijk:

De doellijntechnologie bewees voor het eerst haar nut, hoewel de uitwerking nog wat beter kan. Hoewel het scheidsrecherlijke trio het tweede Franse doelpunt goedkeurde, was er heel wat twijfel. De doellijntechnologie was duidelijk: geldig doelpunt en dus einde discussie.

Herbeleef de wedstrijd hier.