Romelu Lukaku: ‘Speel voetbal om te winnen, niet om zelf te scoren’
Foto: Belga

Romelu Lukaku kijkt enorm uit naar de eerste wedstrijd van de Rode Duivels, dinsdag in Belo Horizonte tegen Algerije. Na twaalf jaar zonder wedstrijd op een groot toernooi vindt hij dat ook niet meer dan logisch.

WK 2014 en Rode Duivels op Sportwereld.be

Lukaku was in de voorbereiding in uitstekende doen en scoorde tegen Luxemburg en Zweden in totaal vier doelpunten. Na het uitvallen van Christian Benteke is hij dan ook diepe spits nummer één bij de Belgen en wordt er veel van hem verwacht. ‘Druk om te moeten scoren heb ik niet’, verklaarde hij zondag voor aanvang van de eerste training van de Belgen in het trainingscentrum Venda Nova in Belo Horizonte.

‘Ik ben een echte teamspeler en denk aan mijn ploeg, niet aan mezelf. Ik speel voetbal om te winnen, niet om zelf te scoren. Ik als individu tel niet, wij moeten als team ons land hier in Brazilië zo goed mogelijk vertegenwoordigen. Bovendien hou ik van druk. Als je daar niet tegen kan, moet je trouwens geen profvoetballer worden’, klonk het.

Hoog pressen

Lukaku liep in de laatste oefenwedstrijd van de Belgen, op 7 juni tegen Tunesië, een enkelblessure op, maar trainde in Brazilië steevast voluit mee. ‘In eerste instantie was ik wat ongerust en dacht ik meteen aan de enkelblessure die ik in februari bij Everton opgelopen had, maar ik werd al snel gerustgesteld dat mijn enkel niet zwaar geraakt was.’

Dinsdag openen de Belgen hun WK met een partij tegen Algerije. De spits verwacht dat zij met een versterkte verdediging zullen aantreden. ‘Zeker gezien onze aanvallende kwaliteiten zal dat sowieso gebeuren’, voorspelde hij. ‘Het is dan aan ons om hoog te pressen, of als we geen openingen vinden om de bal in de ploeg te houden en toch dat ene gaatje te vinden.’