Vasily Berezutsky: ‘Belgen zijn favoriet’
Vasily Berezutsky (midden) Foto: AP

België is op het WK in Brazilië de favoriet in groep H. ‘De Rode Duivels hebben een jonge ploeg boordevol kwaliteit, zij kunnen doorstoten’, zo zei de Russische verdediger Vasily Berezutsky zondag in Itu, de uitvalsbasis van de Russen in Brazilië.

 

WK 2014 en Rode Duivels op Sportwereld.be

‘Het is al 12 jaar geleden dat Rusland zich kon plaatsen voor een WK’, verklaarde de 31-jarige verdediger van CSKA Moskou, goed voor 78 caps. ‘Onze doelstelling is om hier meer dan drie wedstrijden te spelen. Na het overleven van de groepsfase zien we wel.’

Dinsdag nemen de Russen het op tegen Zuid-Korea. ‘Voor ons is de belangrijkste match de eerstvolgende. We concentreren ons dus op Zuid-Korea.’

Voor Berezutsky is de Italiaanse bondscoach Fabio Capello de ster van de Russische ploeg, wegens zijn enorme palmares. Ook de jonge spits Maksim Kanunnikov is zeer te spreken over Capello. ‘Capello hamert op discipline en dat vind ik goed, want iedereen werkt hard en geeft zich telkens voor 100 procent’, aldus Kanunnikov.

Middenvelder Pavel Mogilevetc diende zondag trouwens de training bij de Russen over te slaan. De speler van Rubin Kazan is het slachtoffer van een infectie, zo maakte ploegarts Eduard Besouglov zondag bekend.

Na de match tegen Zuid-Korea wacht de troepen van Capello op 22 juni in Maracana de clash met de Rode Duivels. De Russen sluiten hun groepsfase op 26 juni in Curitiba af met het duel tegen Algerije.