Colombia klaagt over gedrag Braziliaanse politie
Foto: AFP

De Colombiaanse Voetbalfederatie (FCF) heeft zondag een klacht ingediend bij de Wereldvoetbalbond (FIFA). Onderwerp van de klacht: het gedrag van de politie die instaat voor de veiligheid van het Colombiaanse elftal tijdens het WK in Brazilië.

Amper een dag na hun knappe 3-0 zege tegen Griekenland in Belo Horizonte klaagden de Colombianen over een incident dat zaterdagavond plaatsvond bij de terugkeer in hun hotel in Cotia (Sao Paulo), vlak na de wedstrijd. ‘Agenten van de federale politie van de staat Sao Paulo hebben herhaaldelijk de spelers en de staf kwaad gemaakt’, zei de Colombiaanse Voetbalbond. ‘Onze klacht moet nu een snelle oplossing voor het probleem worden.’

Volgens de Colombiaanse delegatie zouden de veiligheidsdiensten, die de bus van het team naar het hotel in Cotia escorteerden, met opzet erg traag gereden hebben. Bovendien zouden ze niet hebben willen samenwerken met de mensen die verantwoordelijk waren voor de outfits van de spelers. Ook zouden de veiligheidsdiensten logistiek personeel van het land geduwd hebben na aankomst in Cotia.