Russische spelers krijgen geen bezoek van hun vrouwen
Foto: Belga

De spelers van Rusland, op het WK tegenstander van de Rode Duivels in groep H, mogen bij de voorbereiding op hun eerste wedstrijd van dinsdag tegen Zuid-Korea geen bezoek ontvangen van hun vrouwen of vriendinnen. Dat verklaarde Vasily Berezutsky zondag in Itu, de uitvalsbasis van de Russen in Brazilië.

‘Geen enkele speler heeft zijn vrouw of vriendin in Brazilië, een bezoekje is dus niet mogelijk’, aldus de verdediger van CSKA Moskou. Berezutsky is overigens een van de belangrijkste kandidaten om tegen de Zuid-Koreanen de aanvoerdersband te dragen. Vaste aanvoerder Roman Shirokov raakte immers niet tijdig hersteld van een knieblessure om op het WK aan te treden.

‘Bondscoach Fabio Capello heeft al gezegd dat de coach en de aanvoerder op de laatste officiële persconferentie zullen verschijnen’, zei Berezutsky. ‘Dan zullen we meer weten.’

Na de match tegen Zuid-Korea wacht de troepen van Capello op 22 juni in Maracana de clash met de Rode Duivels, die het op dit WK eveneens zonder hun vrouwen moeten stellen. De Russen sluiten hun groepsfase op 26 juni in Curitiba af met het duel tegen Algerije.

(belga)