In India zegt een 30-jarige vrouw dat ze werd verkracht door minstens zes mannen, onder wie haar echtgenoot, en gedwongen om urine te drinken. Dat meldt de politie zondag. Enkele mannen zijn opgepakt voor verhoor.

De brutale verkrachting zou zich dinsdag hebben afgespeeld in een dorp in de centraal gelegen Indiase deelstaat Madhya Pradesh, maar pas vrijdag werd de politie ingelicht. Het slachtoffer, dat een 10-jaar oude zoon heeft, zegt dat ze al een paar maanden gescheiden leeft van haar man omdat ze ruzie hebben over een eigendom.

De man zou haar naar zijn boerderij geroepen hebben om over de kwestie te praten. Toen ze daar aankwam, zou een groep mannen haar geslagen en verkracht hebben om haar vervolgens naakt door het dorp te leiden. Haar zoon zou alles gezien hebben. Toen ze om water vroeg, urineerden de mannen op haar gezicht en dwongen ze haar om ervan te drinken, verklaarde de vrouw aan de politie. Na het incident zou de vrouw opgesloten zijn in een kamer en pas dagen later bevrijd door haar ouders.

India wordt de laatste tijd vaker opgeschrikt door geweld tegen vrouwen. In de staat Madhya Pradesh waren er vorig jaar 4.335 verkrachtingsdossiers, of gemiddeld 12 verkrachtingen per dag.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in