Italië wint clash met Engeland
Foto: Reuters
Op de eerste speeldag in groep C en groep D sprong vooral de verrassende nederlaag van outsider Uruguay in het oog. Zonder Luis Suarez verloren de Zuid-Amerikanen met 1-3 van Costa Rica. Italië won in een tropische hitte de clash met Engeland, terwijl Ivoorkust dankzij Didier Drogba voorbije Japan raakte.

Ivoorkust zet scheve situatie recht

Ivoorkust heeft vannacht in groep C een scheve situatie rechtgezet in de wedstrijd tegen Japan, zodat de Oranje Olifanten toch met een zege konden beginnen aan hun WK. Honda zette de Japanners op voorsprong in de eerste helft, maar minuten na de invalbeurt van sterspeler Didier Drogba bogen de Afrikanen de wedstrijd toch nog om: Wilfred Bony en Gervinho maakten binnen twee minuten twee doelpunten, eindstand 2-1.

Eerder op de avond had Colombia in de openingswedstrijd in groep C het vlot met 3-0 gehaald van een inspiratieloos Griekenland. In de stand staan Colombia en Ivoorkust daardoor gedeeld aan de leiding met 3 punten.

De volgende speeldag wordt op 19 en 20 juni afgewerkt. Dan staan respectievelijk Colombia-Ivoorkust en Japan-Griekenland op het programma.

Lees het wedstrijdverslag van Ivoorkust - Japan

Lees het wedstrijdverslag van Colombia - Griekenland

Italië wint topduel in groep D, verrassend verlies voor Uruguay

Italië heeft het topduel tegen Engeland in groep D gewonnen: de Squadra haalde het in het tropisch hete Manaus met 1-2, Mario Balotelli scoorde het beslissende doelpunt net na rust.

Eerder op de avond haalde Costa Rica het in de openingswedstrijd in groep D verrassend met 1-3 van tweevoudig wereldkampioen Uruguay, dat daardoor in slechte papieren komt te zitten. Het boog in de tweede helft een 1-0 achterstand om. Club Brugge-verdediger Oscar Duarte scoorde de 1-2 voor de Costa Ricanen.

Na één speeldag staan Italië en Costa Rica met drie punten achter hun naam, Engeland en Uruguay zijn puntenloos. Op de volgende speeldag neemt Uruguay het op tegen Engeland (19 juni) en staat Italië tegenover Costa Rica (20 juni).

Lees het wedstrijdverslag van Engeland - Italië

Lees het wedstrijdverslag van Uruguay - Costa Rica