Mario Balotelli: ‘Ik draag dit doelpunt op aan mijn familie’
Foto: AFP

Mario Balotelli was zaterdagavond nog maar eens uitblinker bij Italië, dat op de eerste speeldag in groep D Engeland met 1-2 wandelen stuurde. In de tropische hitte van Manaus hield Balotelli het hoofd koel en schonk hij na rust Italië met een rake kopbal de zege.

‘Het is een fantastisch gevoel om voor de eerste keer op een WK te kunnen scoren. Ik draag dit doelpunt dan ook op aan mijn familie. We speelden hier in extreme omstandigheden, het was dus niet eenvoudig. Momenteel zijn we goed, maar we bekijken het wedstrijd per wedstrijd’, aldus de spits van AC Milan.

De Italiaanse bondscoach Cesare Prandelli was logischerwijs uitermate tevreden met de felbevochten zege tegen de Engelsen. ‘Het was een bijzonder lastige wedstrijd, Engeland beschikt over een uitstekend team. Het belangrijkste was dat we de slag op het middenveld konden winnen. Het was een knap doelpunt van Balotelli, maar het is vooral de prestatie van de groep die in de kijker moet staan’, liet de Italiaanse succescoach noteren.

De Engelse aanvoerder Steven Gerrard toonde zich groot in de nederlaag. ‘Het klopt dat het zware klimatologische omstandigheden waren, maar het was vooral Italië dat ons deed zweten. We hebben werkelijk alles geprobeerd. We wisten dat ze sterk waren, maar op sommige momenten ontwikkelden ze een tempo dat we gewoon niet konden volgen. Het is een uitmuntend team’, besloot het icoon van Liverpool.