Fouad Belkacem en 45 anderen naar rechtbank
Fouad Belkacem. Foto: BELGA
De raadkamer in Antwerpen heeft vrijdag de 46 verdachten in het terrorisme-onderzoek naar Sharia4Belgium naar de correctionele rechtbank van Antwerpen verwezen. Dat werd vernomen bij het federale parket.

De raadkamer in Antwerpen verwijst 46 mensen door naar de correctionele rechtbank voor het ronselen van Syriestrijders. Dat heeft de raadkamer van Antwerpen beslist. Het gaat om mensen die nauwe banden met Sharia4Belgium hadden.

De zaak was al even hangende. De raadkamer moest zich oorspronkelijk begin mei al uitspreken over een eventuele verwijzing, maar de zaak werd toen uitgesteld.

Zestien verdachten, met Fouad Belkacem op kop, worden vervolgd als leiders van een terroristische organisatie - Sharia4Belgium. De anderen, onder wie Syriëstrijders Jejoen Bontinck en Brian De Mulder, worden vervolgd als leden. Naast het ronselen van Syriëstrijders en het dreigen met een aanslag, werd ook de aanval op het politiekantoor in Sint-Jans-Molenbeek op 31 mei 2012 mee opgenomen in de tenlasteleggingen..

'De raadkamer heeft conform onze vordering verwezen', zegt Eric Van der Sypt van het federale parket. 'Ik verwacht dat de zaak ten vroegste in september voor de rechtbank zal komen.'

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig