Nieuwe website bundelt alle serviceflats en rusthuizen in Vlaanderen
Screenshot Foto: woonzorgweb.be

Drie jonge ondernemers hebben een website ontworpen waar alle serviceflats en rusthuizen in Vlaanderen in kaart zijn gebracht. Woonzorgweb.be is nu al op weg om voor de vier miljoen 50-plussers in België, de meest complete online gids voor woonzorgcentra te worden.

Marketeer Tim Mertens en webspecialisten Olivier Jacquet en Bart Noppen gingen met hun ambitieuze project de uitdaging aan om een zo volledig mogelijk aanbod van serviceflats en rusthuizen in Vlaanderen op een overzichtelijke wijze op Woonzorgweb.be op te lijsten.

‘We hebben brieven gestuurd naar meer dan 1.500 adressen. De respons was fantastisch. Zowel van grote privé-instanties als van de plaatselijke OCMW’s’, vertelt Tim Mertens. ‘De komende maanden blijver wij hier hard op werken.’ De verantwoordelijken van de serviceflats en de rusthuizen hebben meegeholpen om het aanbod in Vlaanderen in kaart te brengen. De meeste informatie kon door hen zelf worden toegevoegd.

Een zorgeloze oude dag

De bezoekers van de website dienen slechts een postcode in te geven om de gegevens te zien van woonzorgcentra in de opgevraagde gemeente en omgeving. De website is zeer toegankelijk. Contact opnemen met een rusthuis of een serviceflat kan direct en op een eenvoudige manier. De makers van Woonzorgweb.be willen met dit initiatief de zoektocht naar een geschikt rusthuis of serviceflat vereenvoudigen.

Naast de inlichtingen over de verschillende wooncentra en assistentiewoningen verschaft de website ook nog informatie over pensioenen, sparen en beleggen. Woonzorgweb.be stelt alles in het werk om je een zorgeloze oude dag te schenken.

Beleggen in woonvoorzieningen voor 50-plussers is erg actueel. Tegen 2020 zullen er in België tienduizenden extra woongelegenheden voor ouderen nodig zijn. De website zal die evoluties op de voet volgen en haar bezoekers hierover informeren.