Bij Delhaize zijn donderdagochtend, daags na de aankondiging van een zware herstructurering, nog 37winkels gesloten. Dat bevestigt woordvoerder Roel Dekelver van de supermarktketen. De winkels moesten normaal om 8 uur de deuren open, maar zijn als gevolg van een spontane staking dicht. Ook zijn er protestacties uitgebroken in het distributiecentrum van Delhaize in Zellik.

Supermarktketen Delhaize kondigde gisteren een zware besparingsoperatie aan. 2.500 banen staan op de tocht, 14 winkels worden bedreigd met sluiting. Onmiddellijk na de bekendmaking van het plan, legde het personeel in een aantal vestigingen het werk neer. De vakbonden lieten daarop weten dat ze in de volgende dagen dat soort acties ‘zullen blijven erkennen’.

Mogelijk worden er in de loop van de dag nog meer winkels gesloten, want er staan nog personeelsvergaderingen gepland, luidt het in vakbondskringen. Ook in het distributiecentrum in Zellik zijn protestacties uitgebroken. 'De impact is minimaal, er vertrekken nog vrachtwagens naar de vestigingen', zegt Delhaize-woordvoerder Roel Dekelver

Vooral in Wallonië en in Brussel staan Delhaize-klanten voor een gesloten deur. Twaalf winkels in het Brusselse blijven gesloten, 22 in Wallonië. In Vlaanderen hielden de supermarkten in Genk, Lommel en Melsbroek de deuren dicht. De Delhaize in Genk staat ook op de lijst van winkels die Delhaize niet langer in eigen beheer wil uitbaten.

De directie herhaalt begrip te hebben voor de acties.

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig