‘Ik wil een positief verschil maken’
Foto: Bart Dewaele
André Vorage viel bij zijn werkgever, Belfius Insurance, op door zijn engagement in het Young Wolves-project. "Ik ben altijd iemand geweest die iets wil bereiken."

Nederlander André Vorage is aan een steile klim bezig doorheen de verzekeringstak van Belfius, voorlopig bekroond met de eindverantwoordelijkheid over het digitale documentenbeheer.

“Mijn verantwoordelijkheid is duidelijk afgelijnd, ik kan er dus makkelijk op afgerekend worden. Samen met zeven collega's van IT is het mijn taak om de stabiliteit en efficiëntie van het documentsysteem te verbeteren. Ik moet bovendien het overzicht bewaren en de feedback van de gebruikers capteren en opvolgen. Daarnaast wil ik een visie ontwikkelen op de toekomst van ons documentbeheer en die implementeren. We hebben met ons systeem al een voorsprong in de sector en die wil ik graag bewaren of groter maken. Over twee jaar wil ik kunnen zeggen dat ik een positief verschil gemaakt heb.”

De carrière van André bij de verzekeraar kende een kickstart dankzij zijn deelname aan het Young Professionals Program, een high potentials-programma waarvoor hij intern solliciteerde. Zo leerde hij snel het bedrijf en de nieuwste ontwikkelingen erin kennen. Dankzij dit programma kreeg hij ook zijn huidige functie aangeboden.

André viel bij zijn werkgever ook op door zijn engagement in het Young Wolves-project, een initiatief van jonge werknemers met ambitie, die meer willen doen dan in hun functie-omschrijving staat. “Het mooie was dat er naar ons werd geluisterd. Zo mochten we onze visie op de communicatie van de nieuwe bedrijfsstrategie voorstellen op het directiecomité.”

Andrés nieuwe verantwoordelijkheid zit hem als gegoten. “Ik ben altijd iemand geweest die graag dingen doet en iets wil bereiken. Ik ben niet geschikt voor een nine to five-job en het spreekt me helemaal niet aan om dertig jaar hetzelfde te doen. Ik hou ervan om een project tot een goed einde te brengen.”

Zijn relatief jonge leeftijd heeft hem daar tot nog toe niet bij gehinderd. “Ik merk een grote openheid en luisterbereidheid bij mijn collega's, die beseffen dat jonge mensen ook goede ideeën kunnen hebben. Je staat er hier trouwens nooit alleen voor. Op de werkvloer heerst er een grote bereidheid om elkaar te helpen. ”

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig