WK 2014 en Rode Duivels op Sportwereld.be

'Ik heb met al mijn 23 spelers kunnen trainen, de kleine pijntjes zijn verdwenen', stelde bondscoach Marc Wilmots na de training. 'Onze eerste sessie was een preventietraining. Na twee vrije dagen en een lange vlucht wilde ik immers geen risico's nemen.' Er viel een beetje regen tijdens de training, die ook gevolgd werd door enkele Zuid-Koreaanse journalisten.

De Duivels waren dus voltallig, ook Romelu Lukaku (die tegen Tunesië een enkelblessure had opgelopen, nvdr), was paraat. 'Hij heeft geen last meer. Maandagavond kon hij alweer pijnvrij stappen, zijn blessure is verleden tijd.'

Wilmots en co kwamen dinsdagavond aan op de Wereldbeker. 'We zijn volledig geïnstalleerd en dat is al iets. Na onze late aankomst gisterenavond zullen we hier nu alles gaandeweg wel beter ontdekken', klonk het. 'We zijn in ieder geval heel tevreden om hier te zijn, zeker na drie weken voorbereiding', klonk het.

Donderdag oefenen de Belgen in Sao Paulo mogelijk nog achter gesloten deuren tegen de Verenigde Staten, zondag reizen ze door naar Belo Horizonte. Daar spelen ze twee dagen later in het Estadio Mineirao hun eerste WK-wedstrijd in groep H, tegenstander wordt Algerije.

Marc Wilmots: 'Nu eindelijk tijd om videoanalyses van Algerije te bekijken'

De Rode Duivels trappen hun WK officieel op gang op dinsdag 17 juni. Dan geven ze in het Estadio Mineirao in Belo Horizonte Algerije partij in groep H. Na de WK-voorbereiding van de Belgen, die drie weken duurde en waarin bondscoach Marc Wilmots uiteraard op zijn eigen selectie focuste, kan hijzelf nu ook beginnen met de analyses van de eerste WK-opponent.

'Onze analyst Herman De Landtsheer heeft zijn werk al goed gedaan en eerstdaags ga ik samen met hem en Vital (Borkelmans) enkele videoanalyses van de Algerijnen doen', stelde Wilmots na de woensdagtraining van de Belgen in Mogi das Cruzes. 'We hebben hier een speciale cinemazaal en daar kunnen we nu perfect gebruik van maken. De Algerijnen staan niets voor niets op het WK en hebben een sterke ploeg die offensief erg gevaarlijk kan zijn. Het wordt sowieso een spannende wedstrijd'. De videozaal in het Paradise Resort and Lake Hotel zal morgen/donderdag overigens ook dienst doen om de openingswedstrijd van het WK te bekijken. 'In die zaal kunnen we alle WK-matchen zien, ik denk dus ook wel dat we morgen Brazilië-Kroatië met de hele groep zullen bekijken', verduidelijkte Wilmots.