Witte rook: Wilmots tekent contractverlenging
Foto: belga
Marc Wilmots heeft vandaag op de persconferentie na de training van de Rode Duivels bekendgemaakt dat hij zijn handtekening heeft gezet onder een contractverlenging voor vier jaar. Daardoor is de bondscoach tot en met het WK van 2018 in Rusland verbonden aan de nationale ploeg.

WK 2014 en Rode Duivels op Sportwereld.be

De bondscoach had midden april al een akkoord bereikt met de Belgische Voetbalbond over een verlengd verblijf als bondscoach. Er was toen sprake van een contractverlenging voor vier jaar, tot en met het WK van 2018 in Rusland. Op de slotdag van de stage in Zweden verraste Wilmots echter door te zeggen dat hij enkel een mondeling akkoord had, en dat zijn handtekening nog steeds ontbrak. Hij wilde immers dat zijn stafleden ook een contractverlenging kregen.

Dat is intussen gebeurd, Wilmots zei er wel niet bij waar en wanneer de ondertekening effectief gebeurde. 'Ikzelf heb getekend, Vital (Borkelmans, assistent) en Mario (Innaurato, fysiektrainer) hebben hun contract enkele dagen geleden al verlengd, en ook de bondsdokter (Kris Van Crombrugge) heeft getekend. Met Lieven Maesschalk is er een akkoord, maar daar ontbreekt de handtekening. Keeperstrainer Erwin Lemmens wil ook doorgaan bij de bond. Bij hem is het echter af te wachten wat hij in zijn persoonlijke carrière gaat doen (Lemmens is ook keeperstrainer bij Lokeren, nvdr)', verduidelijkte de bondscoach op de persconferentie in het spelershotel in Mogi das Cruzes. Alle contractverlengingen zijn dus zo goed als rond.

Verder maakte Wilmots ook bekend dat osteopaat Fred Van Durm niet mee afreisde naar Brazilië, in zijn plaats ging kinesist Dimitri Lowette mee.