VOORBESCHOUWING GROEP F. Argentinië rekent op Messi
In Groep F mag Argentinië geen problemen hebben om de tweede ronde te bereiken. De strijd om de tweede plaats wordt wellicht een duel tussen Bosnië-Herzegovina en Nigeria.

Veel kansen om zijn land de wereldtitel te schenken, heeft een speler in zijn carrière niet. Voor Lionel Messi en Argentinië moet het nu gebeuren. Om extra argumenten te verzamelen in de eindeloze discussies over de grootste speler ooit, moet de viervoudige Gouden Bal Argentinië voor het eerst in 28 jaar naar de wereldtitel leiden – zoals Pelé deed met Brazilië in 1958 en 1970 en Maradona met Argentinië in 1986.

WK-debutant Bosnië-Herzegovina pronkt met een ijzersterke centrale as: achterin Emir Spahic van Leverkusen, in het midden Miralem Pjanic van Roma en voorin Edin Dzeko van Manchester City. Hun spectaculaire aanvallende aanpak kan vuurwerk geven tegen Nigeria en Iran.

Bondscoach Stephen Keshi heeft enig krediet sinds hij in 2013 met enkele spelers uit de eigen competitie de Africa Cup won, maar naast Victor Moses en John Obi Mikel van Chelsea lijkt hij nauwelijks de spelers te hebben om beter te doen dan in Zuid-Afrika, toen Nigeria verloor tegen Argentinië en Griekenland en een schamel puntje haalde tegen Zuid-Korea.

Iran speelt vooral met spelers uit de eigen competitie. De sterspeler is Reza Ghoochannejhad, ex-Sint-Truiden, ex-Standard en tegenwoordig bij Charlton in de Engelse tweede klasse. Hoewel Iran in de kwalificaties verrassend boven Zuid-Korea eindigde, lijkt het te licht om echt iets te kunnen betekenen.