Vertrekkende Delhaize-managers kregen 19 miljoen euro
Voormalig ceo Pierre-Olivier Beckers ontving een gouden handdruk van 7,7 miljoen euro. Foto: belga
Delhaize keerde de afgelopen maanden in totaal 19 miljoen euro uit aan vertrekkende managers. Dat leert een snelle blik op de resultatenberichten van de afgelopen kwartalen.

Het hoogste bedrag ging naar voormalig ceo Pierre-Olivier Beckers, die een gouden handdruk van 7,7 miljoen euro kreeg, wat neerkwam op 18 maanden vergoeding. Maar daar bleef het niet bij. Er zijn de laatste tijd heel wat topmanagers vertrokken bij de supermarktgigant, en elke keer werd een miljoenenbedrag aan opzegvergoedingen geboekt.

Roland Smith bijvoorbeeld, die de Amerikaanse activiteiten leidde, kreeg ook een opzegvergoeding van 18 maanden. Hij incasseerde 2,8 miljoen euro. Stéfan Descheemaker, de ceo van Delhaize Europa, vertrok vorig jaar en kreeg een opzeg van 10 maanden, wat neerkwam op 900.000 euro.

Begin dit jaar kreeg Nicolas Hollanders, die de titel draagt van 'Executive Vice President HR, IT and Sustainability', een opzegvergoeding van tien maanden loon en voordelen. Dat kwam neer op 1,8 miljoen euro.

Daarnaast heeft Delhaize vorig jaar nog 4,3 miljoen uitgekeerd aan bonussen voor de vertrekkende managers. Het gaat om aanmoedigingsplannen op lange termijn, waarvan de uitkering vervroegd werd in verband met de beëindiging van de contracten. Daar kwam nog eens 1,5 miljoen bij aan socialezekerheidsbijdragen.

Onlangs raakte bekend dat ook Dirk Van den Berghe, die de Belgische activiteiten leidde, het bedrijf verlaten heeft. Het is nog niet bekend hoe hoog zijn afscheidspremie was. Dat cijfer wordt wellicht gepubliceerd in de resultaten over het tweede kwartaal. 

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig