Antwerpse sommelier kan aan de slag bij Noma
Foto: Joren De Weerdt

De Lierse sommelier Willem Van den Broeck mag aan de slag bij het Deense restaurant Noma, dat onlangs opnieuw verkozen werd tot beste van de wereld. Hij is net terug van een stage waarin hij René Redzepi kon overtuigen.

Van Den Broeck is een van de jonge talenten in het Belgische culinaire circuit. Vijf jaar geleden werd hij uitgeroepen tot beste sommelier van het land tijdens de prestigieuze wedstrijd Prosper Montagné. Hij werkt bij het Lierse restaurant Cuistot in de Antwerpsestraat en baat in Antwerpen zijn eigen zaak Bistro Bicyclette uit.

Een oproep van René Redzepi, de chef-kok van het Deense restaurant Noma, trok een tijd geleden zijn aandacht. ‘Ik zag een tweet van René Redzepi waarin hij op zoek was naar personeel voor zijn geplande pop-uprestaurant in Tokio in 2015’, aldus de 24-jarige chef.

‘Ik heb mijn cv ingestuurd en na een sollicitatie via Skype ben ik uit vierhonderd kandidaten gekozen om een stage te komen doen in Noma zelf. Ik heb mogen meedraaien in de zaal. Ze zeiden letterlijk dat ze onder de indruk waren en dat ze me wilden als zaalverantwoordelijke. Daarna heeft Redzepi me een voltijdse job aangeboden.’