Garagisten uit heel Europa herstellen in België geblutste wagens
Foto: annmaes
Wie door het zware onweer schade opliep aan zijn auto en daarvoor niet is verzekerd, kan zich de moeite haast besparen om die schade te verhalen op het Rampenfonds. Intussen zijn in heel Vlaanderen wel garagisten uit Nederland, Engeland en zelfs Spanje neergestreken om hun diensten aan te bieden aan de overbevraagde garages en carrosseriebedrijven. Dat meldt Het Nieuwsblad.
‘De mensen moeten zich inderdaad weinig illusies maken’, zegt Assuralia-woordvoerder François de Clippele. ‘Het Rampenfonds komt in principe enkel tussenbeide schade die niet te verzekeren valt. Maar schade aan uw auto is wél te verzekeren, via een omniumverzekering. Als u die niet heeft, gaat u er eigenlijk mee akkoord dat u de schade uit eigen zak vergoedt. En mochten deze dossiers toch aanvaard worden, dan zijn de vergoedingen door het Rampenfonds sowieso slechts een fractie van de geleden schade.’

Toen Marcelo Celestino van de firma Centro de Autos uit de buurt van Madrid op het internet het nieuws over de hagelstorm in Wingene vernam, sprong hij met een medewerker meteen in zijn bestelwagen voor de reis van ruim 1.600 kilometer naar ons land. In de Mitsubishi-garage van Ivan Verhenne in Wingene twijfelden ze eerst nog, maar na wat aandringen mochten de Spanjaarden bij wijze van proef hun kunnen demonstreren op een zwaar gehavende wagen.

Of die hulp uit de rest van Europa zal volstaan om alle slachtoffers snel te helpen, valt te betwijfelen. De Gentsefiliaalhouder van 'Care Carrosserie' werft drie mensen extra aan, maar toch kan de wachttijd oplopen tot zes maanden of langer, schrijft Het Laatste Nieuws. 

De hagelstorm wordt zo goed als zeker erkend als een natuurramp, omdat de intensiteit en de grootte van de hagelbollen zo uitzonderlijk was. 

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig