‘CD&V verzet zich niet langer tegen Brusselse regering met FDF’
Brigitte Grouwels. Foto: BELGA

De onderhandelingen voor de vorming van een Brusselse regering liggen nog altijd stil na de reserves die Open VLD en CD&V uitten ten aanzien van het FDF. Maar bronnen zeggen dat het ‘de goede kant’ uitgaat. Op de stadsradio FM Brussel sprak CD&V-kopstuk Brigitte Grouwels ook milde taal.

Vorige week kondigden PS, CDH en FDF aan dat ze de Franstalige flank van de Brusselse regering willen vormen. Aan Nederlandstalige kant wou initiatiefnemer Guy Vanhengel zijn Open VLD samen met SP.A en CD&V rond de tafel brengen. Vanuit de nationale partijhoofdkwartieren van CD&V en Open Vld kwam echter de boodschap dat er reserves waren ten aanzien van FDF. Die reserves zouden kunnen verdwijnen als er garanties komen rond bijvoorbeeld de uitvoering van de staatshervorming.

Bronnen zeggen dat het op dat vlak de goede kant uitgaan. En CD&V-minister Grouwels lijkt de reserves die haar partij vorige week uitte te nuanceren.

‘Wij zien toch ook dat een aantal FDF-burgemeesters goede bestuurders zijn in hun gemeenten’, zegt de CD&V-politica Grouwels aan FM Brussel. ‘Er waren een aantal zaken die ons gealarmeerd hebben. Maar volgens wat ik hoor zou dat kunnen weggewerkt zijn’, luidt het.

Open VLD geeft voorlopig geen commentaar.

Toeval of niet: enkel PS, CDH, FDF, Open VLD, CD&V en SP.A, de partijen die genoemd worden voor de Brusselse regering, keurden dinsdag in het Brussels Parlement de verkiezingsresultaten goed. De andere partijen onthielden zich of stemden tegen.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig