Jonge mensen, grote carrières
Foto: gf
Voor je dertigste al een grote verantwoordelijkheid dragen in de bedrijfswereld, het blijft eerder uitzondering dan regel. MARK portretteert een jonge wolf met een flinke drive.

An Van Esser (28) beleeft in Melbourne na Rusland en Brazilië al haar derde expatervaring voor Unilin, de laminaatproducent met hoofdkwartier in Wielsbeke. Ze werkt er als operations manager. Een boeiende en veeleisende job met veel verantwoordelijkheid, maar dat is precies wat An wil.

“Ik hou van de uitdaging, ik bewijs mezelf graag en ik kan goed zelfstandig werken. Toen ik bij Unilin begon, ben ik er meteen ingevlogen. Niet veel later kreeg ik de kans om mee te werken aan projecten in het buitenland. Een kans die ik met beide handen heb gegrepen.”

Waar komt die drive vandaan? “Ik vermoed vanuit mijn opvoeding. Ik heb schitterende ouders, maar mijn vader is erg veeleisend: alles kan altijd beter.”

Verantwoordelijkheid dragen over mensen die ouder en meer ervaren zijn dan zijzelf, daar schrikt An Van Esser niet voor terug. “Ik heb altijd in functies gewerkt waarin ik de mensen zelf ook iets kan bijbrengen. Ik tracht de praktijken toe te passen die ik op andere sites heb leren kennen. Hier in Australië hebben we een aantal dingen veranderd op het gebied van bevoorrading en stockbeheer. Het zijn veranderingen die voor iedereen positief zijn, dus dat creëert meteen vertrouwen.”

Wat waren de moeilijkste momenten? “In Rusland was het niet altijd even gemakkelijk: ik sprak de taal nauwelijks en de mensen denken erg hiërarchisch. Daar heb ik nogal wat tegenkanting ondervonden, maar daar leer je ook uit. In Australië is het makkelijker werken. De mensen zijn zalig hier en we hebben een heel goed team.”

Zoals bij de meeste jonge medewerkers met veel verantwoordelijkheid is het succes van An niet alleen te danken aan de bedrijfscultuur en aan de mogelijkheden tot interne opleiding, maar ook aan haar directe leidinggevende. “Zonder hem had ik hier waarschijnlijk niet gezeten. Hij heeft me alle kansen op het juiste moment gegeven. Hij houdt mijn job interessant, en ik leer heel veel van hem bij.”

 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig