Erg druk op weg naar de kust, maar zondag nog erger
(archiefbeeld) Foto: *
Het wordt een tropisch weekend. Dat betekent steevast files richting kust. Het is zaterdagvoormiddag al erg druk op de snelwegen, zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum. En het wordt nog drukker, verwacht hij. Maar dat is niets vergeleken bij zondag. Dan wordt het pas echt druk.

Eerst het goede nieuws: het is zaterdag dan wel druk op de snelwegen naar de kust, maar nergens moet er lang aangeschoven worden. Het is heel druk rond Gent, waar de E40 en de E17 samenkomen en aan de werkzaamheden op de E34 in Antwerpen, zegt Hajo Beeckman. 'Maar echte files zijn er nog niet.'

En dat zal waarschijnlijk zo blijven, denkt Beeckman.'Tussen 11 en 13 uur zal het drukker worden. Na 14 uur is de ergste drukte voorbij.' Pas echt druk zal het zondag zijn, verwacht Beeckman. 'Vandaag (zaterdag, red.) gaan nog veel mensen winkelen of inkopen doen. Maar zondag zijn de winkels dicht.' Zondag is ook de dag bij uitstek dat mensen uitstapjes of trips naar de zee maken, zegt Beeckman. Hij verwacht dus flink wat meer ellende op de weg.

 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig