Obama van koning Filip naar G7
De G7-leden dineren samen Foto: AFP

De Amerikaanse president Barack Obama is na het bezoek aan koning Filip vertrokken naar het G7-diner in de Europese wijk. Herman Van Rompuy, voorzitter van de Europese Raad, wachtte hem daar op. De Air Force One van de president kwam rond 15.00 u toe op Melsbroek, waar Amerikaanse veiligheidsagenten Obama stonden op te wachten.

Air Force One vertrok woensdagmiddag in Polen en kwam om iets na 15 uur aan op Melsbroek. Enkele hooggeplaatsten van het ministerie van Buitenlandse Zaken stonden Obama in de gietende regen op te wachten. De president stapt onmiddellijk in The Beast, zoals zijn gepantserde limousine wordt genoemd. Verschillende Amerikaanse veiligheidsagenten hielden daarbij een oogje in het zeil.

Obama reed daarop naar het centrum van Brussel om zijn intrek te nemen in The Hotel. Dat is hetzelfde hotel waar hij ook bij zijn vorige bezoek logeerde.

De president is in Brussel voor gesprekken met de G7, maar hij bracht eerst een kort bezoek brengen aan het koninklijk paleis, in gezelschap van premier Elio Di Rupo.

Obama heeft onze koning Filip en koningin Mathilde vandaag echter al ontmoet. Ze waren vanochtend samen te gast op een ceremonie in Warschau ter ere 25 jaar democratie in Polen. 

G7-diner

Obama is nu in de gebouwen van de Europese Raad voor een diner in het Brusselse Justus Lipsius-gebouw met de staatshoofden van Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan en Groot-Brittannië. Ook de voorzitters van de Europese Raad en van de EU-Commissie, Herman Van Rompuy en Jose Manuel Barroso tafelen mee.

Vrijdag reist Obama door naar Frankrijk. Daar zal hij de verjaardag van de landing in Normandië herdenken. Ook de Russische president Poetin, deelnemer aan de G8-toppen voordat Rusland daar niet meer welkom was na de aansluiting van de Krim, zal daar zijn opwachting maken.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig