Duitsland en Frankrijk kunnen niet winnen voor eigen publiek
Foto: Belg
Naast België speelden nog vier WK-gangers een oefeninterland zondagavond. Duitsland kwam voor eigen publiek niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Kameroen in een duel tussen twee teams die we in Brazilië aan het werk zullen zien. Ook Frankrijk kon thuis niet winnen. Les Bleus bleven steken op 1-1 tegen Paraguay. De Verenigde Staten wonnen wel, met 2-1 van Turkije.

Duitsland - Kameroen 2-2

Duitsland ontving het Kameroen van Samuel Eto'o in Mönchengladbach. De spits van Chelsea opende vlak na het uur de score. Thomas Müller maakte vrijwel meteen daarna de 1-1. Andre Schürrle zette de Duitsers op een 2-1 voorsprong maar dik tien minuten voor tijd legde Eric Maxim Choupo-Moting de 2-2 eindscore vast.

Frankrijk - Paraguay 1-1

Frankrijk speelde in Nice tegen Paraguay, dat niet deelneemt aan het WK. Het duurde tot de 82e minuut alvorens Les Bleus de fans deden juichen. Antoine Griezmann scoorde toen de 1-0. Vlak voor tijd maakte Victor Caceres echter gelijk voor de bezoekers, 1-1.

VS - Turkije 2-1

De Verenigde Staten wonnen wel. In Harrison, New Jersey, opende Fabian Johnson na 26 minuten de score tegen Turkije. Vlak na de rust dikte Clint Dempsey de Amerikaanse voorsprong aan tot 2-0. In de extra tijd kon Selcuk Inan nog milderen tot 2-1 voor de Turken.

Servië kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel op het veld van Panama.