Kompany: 'We hebben onze klasse getoond'
Foto: Photo News
Kapitein Vincent Kompany zag zijn Belgische troepen 0-2 winnen op het veld van Zweden. Dat stemde de mentale leider van de Rode Duivels tevreden na de wedstrijd. 'Het is belangrijk dat we met momenten onze klasse hebben getoond', aldus Vince The Prince.

WK 2014 en Rode Duivels op Sportwereld.be

'Het was een moeilijke wedstrijd tegen een moeilijke ploeg op een moeilijk veld', stelt Kompany. 'Die 2-0 overwinning is dan ook mooi. Maar het is en blijft een oefeninterland. Ik ga dus, net als na de wedstrijd tegen Luxemburg, geen conclusies trekken. Het belangrijkste is dat we met momenten onze klasse getoond hebben en dat iedereen fit is. Dit geeft ons een goed gevoel want de ploeg stond er.'

Zlatan Ibrahimovic speelde niet mee bij de Zweden. 'Dat maakte mij niets uit. Ik speel elke week tegen topspelers dus een keer meer of minder maakt niet uit. Bovendien herhaal ik dat dit een oefeninterland was. De voorbereiding verloopt heel goed. De mensen moeten ook weten dat we heel hard getraind hebben. We waren dus niet fris en toch hebben we gepresteerd. We hebben nu nog twee weken tijd om helemaal klaar te zijn tegen de eerste wedstrijd op het WK', besluit Kompany.