Lukaku: 'Gewoon aannemen en trappen'
Foto: Belga
Romelu Lukaku draagt de hoop van de natie op het Wereldkampioenschap in Brazilië als de diepe spits van de Rode Duivels. In de oefeninterland tegen Zweden liet de Everton-spits alvast zijn klasse zien door de 0-1 te scoren. 'Het was gewoon aannemen en trappen', aldus Lukaku na afloop van de wedstrijd.

WK 2014 en Rode Duivels op Sportwereld.be

'Toen Axel Witsel me de bal gaf, wist ik meteen waar ik hem wilde plaatsen', stelde Lukaku. 'Ik heb de voorbije maanden hard aan mijn spel gewerkt en alles lijkt er nu ook uit te komen. Ik heb in ieder geval een goed gevoel aan deze wedstrijd overgehouden. We speelden tegen een fysiek sterke tegenstander en hebben zeker in de eerste helft toch getoond dat we een topteam zijn', klonk het bij Lukaku, die zijn negende treffer als Rode Duivel lukte.

De spits was ook blij met de stage op Zweedse bodem. 'Hetgeen we nodig hadden, hebben we hier ook gekregen. Veel intensieve trainingen met onderlinge partijtjes en een goede oefenwedstrijd. Hard werken loont. In de laatste oefenwedstrijd op Belgische bodem (op 7 juni tegen Tunesië) moeten we ons nog een laatste keer tonen aan ons publiek. Het is eveneens de laatste match om klaar te geraken voor het WK', aldus Lukaku.