Zweedse bondscoach: ‘Belgen gingen niet voluit’
Foto: Belga

Voor de Zweedse bondscoach Erik Hamren was het duidelijk dat de oefenwedstrijd van zondag tegen de Rode Duivels een pure voorbereidingswedstrijd was voor de Belgen. De selectie van Marc Wilmots, die enkele zware trainingen op Zweedse bodem in de benen had, haalde het in Stockholm met 0-2, na treffers van Romelu Lukaku en Eden Hazard.

‘Ik vond de Belgen niet slecht, maar je zag goed dat het voor hen een voorbereidingswedstrijd was met het oog op het WK’, verklaarde Hamren. ‘Ze gingen niet voluit in de duels, maar ik ben er zeker van dat ze op het WK veel sterker voor de dag zullen komen. Ze waren wel efficiënt en dan zie je dat ze enkele uitstekende spelers hebben. Wij hebben er één (Zlatan Ibrahimovic), maar die was er jammer genoeg niet bij.’

Voor Zweden was het na de 1-0 verliespartij van woensdag in Denemarken de tweede nederlaag in een paar dagen. ‘Toch heb ik, zeker op defensief vlak, vooruitgang gezien’, aldus Hamren. ‘Alleen hebben we een paar keer balverlies geleden in de verdediging en dat wordt dan meteen afgestraft’.