Klasseflitsen Lukaku en Hazard genoeg voor zege Rode Duivels
Lukaku heeft de 0-1 gescoord Foto: Photo News

Een schicht van Romelu Lukaku en een flits van Eden Hazard. Meer hadden de Rode Duivels niet nodig om voorbij Zweden -zonder ster Ibrahimovic- te fietsen: 0-2

WK 2014 en Rode Duivels op Sportwereld.be

De Rode Duivels startten zoals aangekondigd met een iets andere opstelling dan maandag tegen Luxemburg. Vermaelen was linksachter in plaats van Vertonghen, Daniel Van Buyten verving hem centraal. Er waren ook basisplaatsen voor Moussa Dembéle en Dries Mertens.

Bondscoach Wilmots had meer scherpte gevraagd, maar echt warm werd niemand van de prestatie van de Rode Duivels. Er lag, zeker in de eerste helft, te veel ruimte tussen verdediging en middenveld en dat leverde al eens problemen op. Gelukkig had Vincent Kompan wel naar zjn baas geluisterd: hij toonde zich een rots in de branding. Thomas Vermaelen had het als linksachter wél moeilijk.

Tot uitgespeelde kansen kwamen de Duivels niet, maar na een half uur stond het toch maar netjes 0-1. Getekend: Romelu Lukaku. Aannemen, draaien en vanop twintig meter beheerst met links afwerken, Big Rom is in vorm. Dat belooft voor Brazilië! Ook de krulbal van Kevin De Bruyne op de kruising onthouden we met plezier.

Hetzelfde spelbeeld in de tweede helft. Weinig uitgespeelde kansen, Kompany die enkele keren kon koppen na een hoekschop en de Zweden die wel probeerden maar te weinig finesse misten om iets te forceren. Die finesse had Eden Hazard wel. Korte combinatie met Kevin De Bruyne en beheerst voorbij de aan de grond genagelde Zweedse doelman geschoven: 0-2. Een mooie goal en een mooie afsluiter van de stage in Zweden. Het had nog mooier kunnen zijn, want een schot van De Bruyne ging via de paal buiten.

Al bij al een logische, verdiende zege voor Kompany en co. Jammer dat de Scandinaviërs Zlatan Ibrahimovic misten, wat de waarde van deze oefenpot toch naar beneden haalde.

Hoogtepunten

15’ - Een mooie krulbal van De Bruyne strandt tegen de paal. Mooie poging van de Drongenaar!

23’ - Kompany besluit een hoekschop maar net over het Zweedse doel. De Belgen hebben wel al voor wat gevaar gezorgd, maar echte mirakels heeft de Zweedse doelman nog niet moeten verrichten.

32’ - Lukaku knalt de bal vanop dik twintig meter enig mooi in de linker bovenhoek: 0-1 voor de Belgen!

51’ - Een aanval over komt via De Bruyne en Hazard bij Dembélé terecht, die echter te zwak op Isaksson besluit.

68’ - Een schot van Zengin scheert de lat van het doel van Courtois. Een gelukje voor de Belgen!

78’ - Hazard verdubbelt de voorsprong voor de Belgen! Hij zet de aanval op, vindt De Bruyne als tussenstation, en werkt rustig af.

82’ - Courtois moet voor het eerst vanavond echt in actie komen. Hij maakt een poging van Berg onschadelijk.

87’ - Courtois moet na dom balverlies van Kompany plat op een schot van Larsson.

Bekijk hier alle opstellingen en herbeleef