Telenet laat postbodes naar uw gevel kijken
Foto: Photo News

In Mechelen start maandag een proefproject waarbij postbodes tijdens hun ronde huizengevels nakijken op aansluitingsmogelijkheden voor kabel. Het project loopt in samenwerking met het Mechelse telecombedrijf Telenet.

Telenet zal van 2 tot 13 juni bij zo’n 100 woningen ‘prechecks’ laten uitvoeren. Dat wil zeggen dat postbodes van bpost tijdens hun ronde langs bepaalde huizen zullen gaan om de aansluitingsmogelijkheden voor Telenetkabel te bekijken. Ze nemen daarbij foto’s van de gevelsituatie en verwerken een checklist.

‘We willen het aansluitingsproces voor onze klanten verbeteren’, zegt Telenet-woordvoerder Evelyne Nieuwlandt. ‘Een nieuwe aansluiting gaat mogelijk via de grond, de gevel, of via een kabel in de lucht. Om afstel van afspraken te vermijden gaan de postbodes vooraf rond zodat we de situatie al op voorhand goed kunnen inschatten.’ Het gaat vooral over aansluitingen bij nieuwbouwwoningen of na renovatie. Het testproject strekt zich uit over groot-Mechelen. Achteraf vindt een evaluatie plaats.

‘Dit is één van meerdere proefprojecten die we gelanceerd hebben of nog zullen lanceren om te kunnen blijven groeien ondanks de volumedaling op de brievenmarkt’, zegt bpost-woordvoerder Piet Van Speybroeck. ‘In Mechelen gaat het om een project op beperkte schaal. Als dit soort projecten goede resultaten oplevert, kunnen we dat uitbreiden, ook naar andere klanten.’

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in