Verdachte steekpartij Brugge aangehouden voor doodslag
Foto: Kurt Desplenter

De jongeman uit Leuven die zich in de nacht van zaterdag op zondag bij de politie heeft aangegeven voor de dodelijke steekpartij in Brugge, is door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van doodslag.

Hij werd zondagavond voorgeleid voor de onderzoeksrechter. De man werd onder begeleiding naar binnen gebracht, maar had wel een laken over zijn hoofd waarmee hij wilde schuilen voor de pers. Zijn kompaan is geïdentificeerd, maar is nog altijd spoorloos.

De vluchtwagen van de moordenaars, een zilvergrijze Hyundai, werd zaterdagmiddag bij de Brugse federale politie binnengetakeld. De auto mist een rechtervoorwiel, wat suggereert dat de twee daders tijdens hun vlucht een ongeval hebben gehad. Het West-Vlaamse parket wou zaterdagavond voorlopig niet meer uitleg geven.

De politie kreeg zaterdag wel een 50-tal tips binnen van mensen die meenden dat ze iemand herkenden in de robotfoto’s. Die tips worden onderzocht. Ook de bril, die een van de daders verloor, kreeg veel aandacht van de speurders. Het gaat om een montuur van het merk Black&Gold, die slechts door één winkelketen verdeeld wordt. Het serienummer van de bril zou de speurders verder kunnen helpen.

Zaterdagavond meldde zich een eerste dader aan bij de politie. De 21-jarige man deed dat bij de politie van Leuven. Volgens het parket is nu ook de tweede dader geïdentificeerd. Die is nog voortvluchtig en wordt opgespoord. Het parket geeft verder geen commentaar over de zaak.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in