Philippe Gilbert: ‘Spijtig genoeg net niet op podium’
Foto: Belga

Philippe Gilbert (BMC), in 2011 nog eindlaureaat van de Baloise Belgium Tour, strandde dit jaar op een vierde plaats met een achterstand van 0:38 op eindlaureaat Tony Martin.

Wielrennen op Sportwereld.be

‘Het blok van Omega Pharma-Quick.Step was vandaag heel sterk en zij hebben nooit gepanikeerd. Als klap op de vuurpijl ging Tony Martin in volle finale nog eens aanvallen. Er was dus heel weinig tegen hem en zijn teamgenoten opgewassen’, verduidelijkte de beste Belg in het algemeen klassement.

‘Dit was wel de lastigste dag en etappe van de hele ronde. De sprint voor de ritzege kwam van zeer ver op gang. Toen het nodig was om nog eens te gaan versnellen, blokkeerden mijn benen en zakte ik weg. Ik start komende week in het West-Vlaamse Gullegem, dan volgen onder andere nog de Ronde van Zwitserland en de Ster ZLM Toer. Het was een plezante Baloise Belgium Tour maar spijtig genoeg sta ik net niet op het podium met mijn vierde plaats. Of de tijdrit eruit moet om de wedstrijd spannender te maken? Het zijn nog altijd de renners die de koers maken’, aldus Gilbert.