De 30-jarige Duitser Paul Martens (Belkin) kon in de groepssprint tijdens de slotetappe van de Baloise Belgium Tour iedereen achter zich houden. Op vijf kilometer van de eindmeet was Tony Martin nog gaan versnellen en het leek alsof de ritzege zou gaan naar Martin of zijn twee metgezellen Dries Devenyns en Bram Tankink. Tot alles weer samenvloeide in de slotkilometer en Martens iedereen een neus zette in Oreye.

Wielrennen op Sportwereld.be

‘Toen Tony Martin in volle finale ten aanval trok, had ik er vertrouwen in dat hij het niet tot aan de eindmeet zou uitzingen. Zeker omdat onze groep nog zo omvangrijk was. Er was nog een pak renners tuk op ritwinst’, stelde Paul Martens.

‘Ik oriënteerde me in de slotsprint wat op Philippe Gilbert omdat het altijd moeilijk is om in dergelijke omstandigheden het overzicht te behouden. Het tempo stokte doordat het wat bergop ging, maar ikzelf had nog enorm veel power waardoor ik kon blijven versnellen. Dat was mijn geluk. Het is best fijn om nog eens te winnen. De laatste weken had ik al een super gevoel maar ik kon het nooit afmaken. Dan begin je wel eens te twijfelen. Deze zege in de Baloise Belgium Tour maakt alvast zeer veel goed’, aldus Martens.