Hollande: ‘Strijd tegen jihadisten opvoeren’
Foto: AFP

De Franse president François Hollande heeft zondag gezegd dat de verdachte van de dodelijke schietpartij in het Joods Museum in Brussel opgepakt werd ‘zodra hij een voet in Frankrijk had gezet’. De president benadrukte de efficiëntie van de ordediensten.

‘We zullen ze bestrijden, we zullen ze bestrijden, we zullen ze bestrijden’, zei het staatshoofd in Trévières, in het noordwesten van Frankrijk, over de jihadisten die naar Europa terugkeren nadat ze in Syrië gevochten hebben.

‘De gearresteerde man werd opgepakt zodra hij een voet in Frankrijk had gezet, in dit geval in Marseille’, zei de president aan de pers. ‘De hele regering is gemobiliseerd om de jihadisten op te volgen en te vermijden dat ze kwaad kunnen doen, met name wanneer ze naar Frankrijk of Europa terugkeren’, aldus Hollande. ‘Het is een strijd van alle instanties.’

De president verwees naar het actieplan dat de Franse regering in april voorstelde ter bestrijding van netwerken van jihadisten, een plan dat ‘de komende maanden uitgebreid zal worden’.

Hollande was zondag in Trévières om eer te betuigen aan de burgerslachtoffers van de Amerikaanse bombardementen in de Tweede Wereldoorlog. Het Normandische dorp werd zwaar vernield in juni 1944.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in