San Antonio na thriller naar NBA-finale
Foto: USA Today Sports

San Antonio heeft zich als tweede team geplaatst voor de finale van de Noord-Amerikaanse profbasketcompetitie NBA. De Spurs wonnen zaterdagavond na extra tijd met 107-112 van Oklahoma City. Ze kwamen zo op een onoverbrugbare 4-2 voorsprong in de finale van de Western Conference

De Franse power forward Boris Diaw, die in de Chesapeake Energy Arena op de bank begon, had met 26 punten het grootste aandeel in de zege van de bezoekers. Tim Duncan tekende voor 19 punten, spelmaker Tony Parker kwam slechts aan 8 punten. De Fransman viel in het begin van het derde kwart uit met een blessure aan de linkerenkel. Bij de thuisploeg bleken Russell Westbrook (34 punten) en Kevin Durant (31 punten) goed bij schot.

De voorgaande vijf duels in de finale van de Western Conference eindigden telkens op duidelijke overwinningen, maar in game 6 waren de Spurs en de Thunder eindelijk aan elkaar gewaagd. In het slot van een zinderend vierde kwart bracht Durant OKC op voorsprong met een lay-up, maar Ginobili antwoordde meteen met een driepunter. Na vrijworpen voor Westbrook lieten de Spurs bij een 101-101 stand en nog enkele seconden op de klok de kans liggen om de wedstrijd te beslissen. In overtime drukte het team uit Texas wel zijn wil door. Tim Duncan liet zeven punten optekenen en zette zo mee 112-107 eindscore op het bord.

San Antonio speelt om de NBA-titel tegen Miami. De Heat versloeg in de finale van de Eastern Conference Indiana met 4-2. De finale wordt een heruitgave van die van vorig jaar. Toen won Miami na een thriller met 4-3. Donderdag staat het eerste duel in San Antonio op het programma.